c S
Razvrstitev naložbenih nepremičnin, vrednotenih med sredstva (skupina za odtujitev) za prodajo 23.02.2021 V shemi bilance stanja za zunanje poslovno poročanje najdemo tudi postavko Sredstva (skupina za odtujitev) za prodajo. Sami Slovenski računovodski standardi nikjer podrobno ne govorijo o vsebini te postavke, niti je ne pojasnjujejo. Glede na to, da predgovor k Slovenskim računovodskim standardom SRS 2016 opredeljuje SRS kot samostojne standarde in se ne sklicujejo več na določbe MSRP, je zato predpisano, da so določbe v MSRP le informacije o strokovnih dosežkih.

Vsebino postavke sredstva (skupina za odtujitev) za prodajo je potrebno iskati v MSRP 5, ki posebej obravnava to vsebino. Samo vsebino MSRP 5 na tem mestu ne bom predstavljala, ker je to bilo obravnavano že v drugih prispevkih. Namen tega prispevka je na primeru prikazati kdaj razporediti postavko med sredstva (skupina za odtujitev) za prodajo in kako to evidentirati.

V nadaljevanju prikazujemo primer podjetja, ki ima namen naložbeno nepremičnino prodati, in sicer se že dogovarja in sklepa posle o tem, zato jo ob koncu leta prenese med sredstva za prodajo.

Članek je v celoti na voljo v zbirki FinD-INFO >> mag. Darinka Kamenšek: Razvrstitev naložbenih nepremičnin, vrednotene med sredstva (skupina za odtujitev) za prodajo


PRIJAVITE  SE
Prijavite se z vašim uporabniškim imenom in geslom.

Ste pozabili geslo?
Preizkusi brezplačno!mag. Darinka Kamenšek


Visoka šola za računovodstvo


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala FinD-INFO.