c S
Povečevanje prihodkov iz enkratnih virov 09.11.2020 Posebej v letu 2020, ki je zaznamovano s krizo COVID-19, bodo tendence v podjetjih po povečevanju prihodkov iz enkratnih virov zelo velike. Povečevanje tovrstnih prihodkov gotovo razveseli menedžerje določenega podjetja, navdušeni pa niso investitorji in posojilodajalci, ki se zanašajo na ta zavajajoča finančna poročila. Takšna poročila običajno prikazujejo stanje kvazi zdravega podjetja, v resnici pa je ravno nasprotno. Ravno zaradi tega je vedno bolj v ospredju prikazovanje in analiziranje izkaza poslovnega izida v njegovih podbilancah poslovanja (EBIT), financiranja (I) in izrednega delovanja.

V tabeli prikazujemo izkaz poslovnega izida razdeljen na podbilance, kjer vidimo, v kateri podbilanci je ustvarjen končni poslovni izid. Situacija podjetja je takšna, da izkazuje v vseh treh podbilanca izgubo.

Nadaljevanje članka je na voljo v zbirki FinD-INFO >> mag. Darinka Kamenšek: Povečevanje prihodkov iz enkratnih virov


PRIJAVITE  SE
Prijavite se z vašim uporabniškim imenom in geslom.

Ste pozabili geslo?
Preizkusi brezplačno!


Visoka šola za računovodstvoČlanki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala FinD-INFO.