c S
Prehod iz skrajšanega delovnega časa v čakanje na delo 06.11.2020 Delodajalec opravlja gostinsko dejavnost. Zaradi sprejetega odloka in dejstva, da je statistična regija, v kateri posluje, rdeča, je obrat zaprt. Delavce, ki jim je odredil delo s skrajšanim delovnim časom, bo poslal na čakanje na delo. Kaj mora sporočiti zavodu za zaposlovanje?

Zavod za zaposlovanje pojasnjuje, da če delodajalec delavca, za katerega uveljavlja subvencijo za skrajšani delovni čas, pozove k opravljanju dela s polnim delovnim časom, mora o tem predhodno obvestiti zavod za zaposlovanje. Pojasnjuje tudi, da velja enako v primeru, ko delodajalec delavca, ki je do sedaj delal s skrajšanim delovnim časom, pošlje na čakanje na delo.

Pred prekinitvijo dela s skrajšanim delovnim časom mora delodajalec zavodu za zaposlovanje preko portala za delodajalce to dejstvo sporočiti. Pri tem izbere modul Storitve ) Skrajšani delovni čas ) zavihek Posredovanje dokumentacije ) Poziv za polni delovni čas.

Obvestilo (odredbo o čakanju na delo) mora delodajalec v obliki datoteke PDF naložiti na portal. Poleg obvezne vsebine naj vsebuje še naslednje podatke:

- naziv in matično številko delodajalca,

- delovodno številko vloge,

- ime, priimek in EMŠO zaposlenega ter datum nastopa dela s polnim delovnim časom (začetek čakanja na delo).


Oglejte si še druge članke s področja Delovna razmerja

PRIJAVITE  SE
Prijavite se z vašim uporabniškim imenom in geslom

Ste pozabili geslo?
Preizkusi brezplačno!Vir: Scortegagna-Kavčnik Nina, Prehod iz skrajšanega delovnega časa v čakanje na delo, Pravna praksa, št. 43, 2020.Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala FinD-INFO.