c S
Izraba dopusta po dnevih 28.08.2015

Zaposleni noče izrabiti dopusta v strnjenem nizu dveh tednov, temveč ga želi izrabiti po dnevih. Delovni proces sicer to omogoča in pri delodajalcu s tem soglašamo, zanima pa nas, ali to glede na zakonodajo sploh lahko storimo.

Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) določa tako pravila za pridobitev pravice do letnega dopusta kot tudi pravila za izrabo te pravice. Pri tem sledi namenu, da mora biti delavec določeno obdobje prost svojih delovnih obveznosti, da lahko obnovi psiho-fizične sposobnosti, ki so nujne za varno in zdravo opravljanje dela. V skladu s tem namenom zakon tudi določa, da se sicer letni dopust lahko izrabi v več delih, vendar pa mora en del trajati najmanj dva tedna. V strnjenem nizu torej.

Gre za kogentno določbo, ki onemogoča drugačen dogovor, četudi bi ga predlagal sam delavec. Zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu namreč ni zgolj v interesu delavca, temveč tudi v širšem interesu - sodelavcev, socialnih blagajn itd. Poleg tega se v razmerjih med delavcem in delodajalcem vedno lahko pojavi vprašanje, ali je tak dogovor delodajalec kot izrazito močnejša stranka v tem razmerju morda izsilil.

Več v članku: Miha Šercer: Izraba letnega dopusta; Pravna praksa


PRIJAVITE  SE
Prijavite se z vašim uporabniškim imenom in geslom.

Ste pozabili geslo?

Želite prebrati članek do konca?

Registriraj se s testnim dostopom in preberi celoten članek.