c S
Pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z ukrepi PKP10 na davčnem področju – sprememba 01.02.2022

Finančna uprava RS je dopolnila dokument: Pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z ukrepi PKP10 na davčnem področju, in sicer sta dodana odgovora na vprašanja 2.5.1 in 6.1.

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI V ZVEZI Z UKREPI PKP10 NA DAVČNEM PODROČJU

1. 2. 2022


Pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z ukrepi PKP10 na davčnem področju

sprememba dokumenta


Več na povezavi: Pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z ukrepi PKP10 na davčnem področju


Vir: FURS, 1. 2. 2022

__________________
Dopolnjeno:

2.1.1.       Ali so delodajalci upravičeni do pomoči za nakup hitrih testov za samotestiranje, kljub temu, da zaposleni izpolnjujejo pogoj PC?

Pomoč za nakup hitrih testov za samotestiranje je namenjena temu, da delavci izpolnjujejo pogoj PCT kot pogoj za opravljanje dela, zato v primeru prostovoljnega ali »preventivnega« testiranja pogoj za povrnitev stroškov nakupa hitrih testov za samotestiranje ni izpolnjen.

6.1. Kako preverjati certifikat CE priglašenega organa v EU za ugotovitev primernosti testov HAG za samotestiranje pri delodajalcih?

Prodajalec testa HAG za samotestiranje na zahtevo naročnika/kupca predloži certifikat. Poleg tega imajo takšni testi za samotestiranje na škatlici oznako CE in štirimestno številko, ki označuje priglašen organ, ki je certificiranje opravil. Verodostojnost certifikata se lahko preveri pri priglašenem organu, ki je takšen certifikat izdal (spletna povezava spodaj). Eventualno ponarejanje listin oziroma ponarejanje znamenj za zaznamovanje blaga oziroma preslepitev kupcev v zvezi s certifikatom je možno kaznivo dejanje iz Kazenskega zakonika in je takšne primere potrebno prijaviti organom kazenskega pregona, preslepljeni kupec pa naj se istočasno odloči, ali zahteva pravilno izpolnitev pogodbe s strani dobavitelja, in odloži plačilo.

 


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala FinD-INFO.