c S
ZRSZ: Sezonska dela v letu 2020 08.06.2020 Na ZRSZ vam tako kot vsako leto zagotavljajo informacije o predvidenih možnostih občasnega sezonskega dela. Vendar pa bodite pozorni pri opravljanju priložnostnega dela na podlagi pogodb civilnega prava (npr. podjemna pogodba),saj se vam denarno nadomestilo zniža, če prejmete dodatni dohodek več kot 200 evrov (neto) na mesec oz. več kot 400 evrov (neto) v kmetijstvu.

Trenutno aktualna so sezonska dela v kmetijstvu, ki so prav tako priložnost za dodatni zaslužek.

Na ZRSZ vam zagotavljajo informacije o predvidenih možnostih občasnega sezonskega dela v kmetijstvu v različnih slovenskih regijah.Informacije objavljajo od spomladi do jeseni.

Za tiste, ki ste brez zaposlitve, so sezonska dela v kmetijstvu lahko priložnost za dodatni zaslužek.

POZOR!

Če prejemate denarno nadomestilo in po pogodbi o začasnem ali občasnem delu v kmetijstvu prejmete dodatni dohodek več kot 400 EUR (neto) na mesec, se vam zniža denarno nadomestilo. 

> Poglejte si aktualne informacije o ponudnikih sezonskih del v kmetijstvu (prenovljeno: 8.6.2020). 

Pogodba o začasnem ali občasnem delu v kmetijstvu mora biti sklenjena med brezposelno osebo in nosilcem ali članom kmetijskega gospodarstva po Zakonu o kmetijstvu (ZKme-1).

> Podrobnejše informacije o sezonskem delu lahko dobite pri ponudnikih takšnih del ali na naših območnih službah

> NOVO: Povežite se s ponudniki sezonskega dela v kmetijstvu tudina portalu Sezonanakmetiji.si (pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano). Vir: ZRSZ, 8. 6. 2020


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala FinD-INFO.