c S
Prvi sveženj dohodnine predvidoma 31. 3. 2020, letos z izjemami 27.03.2020 Finančna uprava RS napoveduje, da bodo zadnji dan v marcu poslali prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine. Prejeli jih bodo le tisti, ki imajo vračilo dohodnine, v tem svežnju pa ne bo tistih, ki so uveljavljali družinske člane.

Finančna uprava RS je v prvem svežnju z datumom odpreme 31. 3. 2020 poslala 798.943 informativnih izračunov dohodnine za leto 2019.

Zaradi težke situacije v zvezi s koronavirusom so v prvem svežnju izdani informativni izračuni dohodnine samo zavezancem, ki bodo dobili vračilo dohodnine ali pa nimajo niti vračila niti doplačila (med letom plačana akontacije je enaka letnemu poračunu dohodnine ali ni odmerjena- torej so po izdanem informativnem izračunu brez obveznosti).

Preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana na TRR do 29. maja 2020. Zavezanci bodo informativne izračune dohodnine na dom prejeli po navadni pošti v prvih dneh aprila. Tisti, ki so prijavljeni na e-vročanje, pa jih bodo že 31. marca 2020 dobili vložene v eDavke.

Rok za vložitev ugovora se izteče 30. aprila 2020.Naslednji sveženj informativnih izračunov bo odpremljen  predvidoma 29. maja 2020.

Več informacij je predstavljenih spodaj v sporočilu za javnost.

- Sporočilo za javnost v zvezi s prvim svežnjem informativnih izračunov dohodnine (pdf, 335 KB)


Vir: FURS


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala FinD-INFO.