c S
Obrazložitve interventnih zakonov – novo na FinD-INFO 26.03.2020 Za uporabnike portala FinD-INFO smo pripravili obrazložitve interventnih zakonov še pred objavo v Uradnem listu.

Spoštovani uporabnik FinD-INFO!

Odslej so vam na voljo tudi pojasnila, kako in zakaj so bile uvedene konkretne zakonodajne novosti in spremembe. Povzeta so po celotni dokumentaciji, ki jo je zakonodajalec upošteval pri sprejemanju ali spreminjanju posameznega predpisa. V obrazložitve so tako zajeta pojasnila predlagatelja zakona in vlagateljev amandmajev ter druge vsebine, uporabljene ob sprejemanju ali spreminjanju zakona.

Na portalu je v zakonskem besedilu ob vsakem členu poleg povezav na strokovno literaturo, sodno prakso in druge povezane vsebine zdaj na voljo tudi obrazložitev.

Prvi dokumenti, ki smo jim dodali obrazložitve, so najaktualnejši novi interventni zakoni, ki bodo predvidoma objavljeni v Uradnem listu RS v petek, 27. 3. 2020.

Ker ti zakoni še niso objavljeni, vam pošiljamo povezave na obrazložitve posameznih členov (vključno z dokončno sprejetim besedilom členov zakonov, ki še čakajo na objavo v Uradnem listu RS). Po uradni objavi pa bodo povezave na voljo tudi ob členih čistopisa na portalu FinD-INFO.

Obrazložitve določb interventnih zakonov na portalu FinD-INFO so na povezavah:


Če še niste naročniki portala FinD-INFO, ga lahko brezplačno preizkusite in si ogledate tudi obrazložitve.Ob členih bodite v prihodnje pozorni na novo ikono: 

Vir: FinD-INFO