c S
Zviševanje nivoja varnosti spletnih storitev AJPES 14.02.2020

AJPES obvešča, da bo zaradi zviševanja nivoja varnosti spletnih storitev ukinila uporabo protokolov TLS 1.0 in TLS 1.1 na spletnem portalu www.ajpes.si, in sicer z dnem 1. 4. 2020.

Za nemoteno poslovanje si morajo vsi uporabniki, ki fizično dostopajo do spletnih aplikacij na portalu AJPES in dostopajo do AJPES spletnih servisov, namestiti operacijski sistem oziroma brskalnik s podporo TLS 1.2. Seznam podprtih operacijskih sistemov in brskalnikov je na spodnjih povezavah:

https://docs.microsoft.com/en-us/archive/blogs/kaushal/support-for-ssltls-protocols-on-windows

https://knowledge.digicert.com/generalinformation/INFO3299.html

https://caniuse.com/#feat=tls1-2

Za nemoteno elektronsko podpisovanje je potrebno namestiti eno izmed podpisnih komponent, ki so na voljo za prenos. Delovanje elektronskega podpisovanja lahko preizkusite tukaj. Od 1. 4. 2020 dalje uporaba spletnih aplikacij in servisov na portalu AJPES s staro podpisno komponento ne bo več mogoča.

AJPES je za uporabnike, ki dostopajo do AJPES spletnih servisov, omogočil testiranje servisov po protokolu TLS 1.2, in sicer na spletnem naslovu wwwt.ajpes.si.

Prosijo, da pravočasno preverite katero verzijo podpisne komponente, operacijskega sistema in brskalnika imate nameščeno za uporabo spletnih aplikacij in servisov na portalu AJPES ter se s tem izognete morebitnim težavam po 1. 4. 2020.

V primeru dodatnih vprašanj oziroma morebitnih težav, se obrnite na elektronski naslov: cpu.it@ajpes.si.


Vir: AJPES


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala FinD-INFO.