c S

Za ponedeljek Grah Whatmough sklical prvo sejo novega sveta RTV Slovenija

02.06.2023 08:19 Generalni direktor Andrej Grah Whatmough je za ponedeljek ob 18. uri sklical prvo sejo novega sveta RTV Slovenija v skladu z novim zakonom o RTV Slovenija, čigar zadržanje je ustavno sodišče minuli petek odpravilo.

S tem je generalni direktor izpolnil napotek ustavnega sodišča, ki so ga sodniki podali ob odločitvi, da umaknejo zadržanje novega zakona o RTV Slovenja. Sklep ustavnega sodišča je bil v uradnem listu namreč objavljen minuli ponedeljek, kar pomeni, da se mora novi svet zavoda konstituirati najpozneje v tednu dni.

Svetniki so sicer imenovani že nekaj časa, saj ustavno sodišče ni zadržalo dela novele, ki je določala njihovo izvolitev.

Ilinka Todorovski, nekdanja varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev, zdaj izvoljena predstavnica sveta delavcev v novem svetu RTV-ja, je pred dnevi dejala, da so z novimi člani v zadnjih dneh že v stiku. Ob tem je izrazila željo, da v. d. generalnega direktorja ne bi zavlačeval izvršitev svojih nalog in da bo sejo sveta RTV-ja sklical prej, kakor zadnji dan zakonskega roka, ki mu je na voljo.

Slednje se ni zgodilo, saj je generalni direktor sejo sklical na zadnji možni dan.

>> Več: Za ponedeljek Grah Whatmough sklical prvo sejo novega sveta RTV Slovenija

Foto: STA