c S
Na ljubljanski borzi ta teden za več kot 16 milijonov evrov poslov 26.02.2021 19:33 Ljubljana, 26. februarja (STA) - Indeks SBI TOP je ta teden pridobil 1,47 odstotka in se ustavil pri 965,57 točke. Med blue chipi so se v tednu dni najbolj podražile delnice Cinkarne Celje in Zavarovalnice Triglav. Skupni promet je dosegel 16,38 milijona evrov, pri čemer so vlagatelji v četrtek s Petrolovimi delnicami opravili več kot sedemmilijonski posel s svežnjem.

Delnice Pozavarovalnice Sava so se v minulem tednu podražile za 3,64 odstotka, delnice Cinkarne Celje pa so se v primerjavi s preteklim petkom okrepile za 3,09 odstotka.

Po rasti so sledile delnice Zavarovalnice Triglav, ki so na tedenski ravni zabeležile 2,9-odstotno rast.

Tečaj delnic Petrola je zrasel za 2,59 odstotka. Petrolove delnice so bile v ospredju predvsem v četrtek, ko so borzni posredniki z njimi opravili 7,41 milijona evrov prometa, k k čemur je 7,35 milijona evrov prispeval posel s svežnjem.

Sledile delnice NLB so v tednu dni zrasle za 2,33 odstotka. Banka je že prejšnji teden predstavila poslovne rezultate, ta teden pa so jih podrobneje predstavili javnosti. Predsednik uprave Blaž Brodnjak je delničarjem obljubil solidne dividende. Teh bi lahko letos izplačala 92 milijonov evrov, v treh letih skupaj pa približno 300 milijonov evrov.

Delnice Telekoma Slovenije so ostale na ravni izpred tedna dni. Med blue chipi prve kotacije pa so se najbolj pocenile delnice Intereurope, in sicer za 2,78 odstotka. Tečaj delnic Luke Koper je teden sklenil 1,52 odstotka nižje kot prejšnjega, Krkine delnice pa so se pocenile za 0,43 odstotka.

Delnice Mercatorja, ki sodijo v prvo kotacijo, ne pa tudi v SBI TOP, so ostale pri 20 evrih.

V SBI TOP sodijo še delnice Uniorja in KD Group. Tečaj delnic Uniorja je padel za dva odstotka, delnice KD Group pa so pridobile 1,83 odstotka vrednosti.