c S
Upravičencem še danes 5,3 milijona evrov za nakup testov 26.02.2021 15:47 Ljubljana, 26. februarja (STA) - Upravičenci do pomoči za izvedbo antigenskih hitrih testov na novi koronavirus, ki jo je uveljavil sedmi protikoronski zakon iz lanskega decembra, bodo še danes prejeli izplačila. Finančna uprava RS (Furs) jih bo izvedla v poznih popoldanskih urah, in sicer v skupnem znesku 5,3 milijona evrov.

Upravičenci so pravne ali fizične osebe, organizirane kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki ali zadruge, poleg teh pa tudi nacionalne panožne športne zveze. Slednjim zakon ponuja financiranje tako hitrih kot PCR testov za športnike in osebje.

Rok za oddajo vlog je bil 30 dni od uveljavitve sedmega protikoronskega zakona in danes so iz Fursa sporočili, da bo pomoč izplačana 1509 upravičencem. Od tega bo nekaj več kot pet milijonov evrov izplačanih 1495 pravnim osebam, 263.000 evrov pa 14 športnim zvezam.

Danes bodo izplačila prejeli vsi tisti upravičenci, ki izpolnjujejo pogoje in pri katerih izjave ni bilo treba dodatno preverjati. Ostali upravičenci (teh je nekaj deset) pa bodo dobili izplačilo pomoči v naslednjih dneh, so pojasnili na finančni upravi.