c S
Do konca februarja tudi izplačilo solidarnostnega dodatka študentom na tujih visokošolskih zavodih 26.02.2021 15:46 Ljubljana, 26. februarja (STA) - Ministrstvo za izobraževanje je v skladu z zakonom o dodatnih ukrepih za omilitev posledic covida-19 v predpisanem roku, do 15. februarja, prejelo 1914 vlog za izplačilo solidarnostnega dodatka študentom, ki se izobražujejo v tujini. V prvem paketu pregledanih vlog bodo dodatek nakazali do 28. februarja 903 študentom v skupnem znesku 135.450 evrov.

O nakazilu bodo obveščeni po elektronski pošti,so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Trenutno na ministrstvu pregledujejo ustreznost dokazil o izobraževanju v tujini. Nakazovanje dodatka za ostale vloge bo sledilo v marcu. Tiste, ki bodo morebiti morali vlogo še dopolniti, pa bodo k temu pozvali predvidoma v prihodnjem tednu.

Kot so pojasnili, je osmi protikoronski paket prinesel izplačilo solidarnostnega dodatka v višini 150 evrov visokošolskim študentkam in študentom s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki se v tem študijskem letu izobražujejo na tujih visokošolskih zavodih po ustreznem tujem študijskem programu.

V okviru sedmega protikoronskega paketa so študenti prejeli solidarnostni dodatek v višini 150 evrov. Študenti s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki se v tem študijskem letu izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih so lahko vlogo za izplačilo tega dodatka oddali preko eUprave do 30. januarja. Skupaj je prispelo 59.224 vlog, v izplačilo je šlo 57.728 dodatkov v skupnem znesku 8.659.200 evrov, so še sporočili z ministrstva.