c S
Mariborski zavod za turizem z nizom predavanj za dvig turistične ponudbe 17.01.2021 10:43 Maribor, 17. januarja (STA) - Mariborski zavod za turizem bo izvedel niz usposabljanj za turistične ponudnike na območju Maribora in Pohorja. Usposabljanja so del projekta za dvig kompetenc vodilnih turističnih destinacij in razvoj turistične ponudbe v letih 2020 in 2021, ki ga sicer sofinancirata gospodarsko ministrstvo in Evropski sklad za regionalni razvoj.

Kot so sporočili iz Zavoda za turizem Maribor, je namen usposabljanj ob dvigu kompetenc zaposlenih v gostinstvu in turizmu v regiji tudi razvoj novih trajnostnih turističnih produktov in petzvezdičnih doživetij, pa tudi pridobivanje novih okoljskih znakov ter iskanje priložnosti in izzivov v regiji med epidemijo in po njej.

Brezplačna usposabljanja bodo na omenjene teme prek spleta potekala štiri petke zapored, z začetkom 22. januarja, pri čemer se interesenti lahko prijavijo na več usposabljanj. Čas za prijavo imajo do dveh dni pred posameznim usposabljanjem, tako da je čas za prijavo na prvega, ki bo sicer namenjen petzvezdičnim doživetjem, še do srede prihodnjega tedna.

Na uvodnem predavanju bo avtorica koncepta petzvezdičnih doživetij za Slovensko turistično organizacijo Miša Novak predstavljala vizijo Slovenije kot zelene butične destinacije, ki jo opredeljuje znamka Slovenia Unique Experiences. Na delavnici bodo spoznavali primere dobrih praks iz Slovenije in tujine in kriterije tovrstnega turizma ter konkretizirali potrebne nadgradnje za njihovo doseganje.

Teden dni pozneje bosta strokovnjakinja za trajnostni turizem Tina Hedi Zakonjšek in direktor turistične agencije Visit Goodplace Jan Klavora govorila o trajnostnih turističnih ponudnikih in produktih, 5. februarja pa predavatelj na primorski Turistici Miha Bratec o cenovni politiki v turizmu in osnovah prihodkovnega menedžmenta.

Izobraževanja bodo sklenili 12. februarja, ko bodo Bratec, Klavora in vodja projektov na Zavodu Tovarna trajnostnega turizma Teja Korošec razpravljali o novi realnosti v turizmu po pandemiji ter turističnih trendih v naslednjem desetletju ter vplivu pandemije nanje.