c S
Na kratko iz gospodarstva 26.03.2020 19:49 Ljubljana, 26. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Nadzorni svet Prve Group se je na današnji seji seznanil s finančnim poročilom Prve Group ter hčerinskih družb za lani. Seznanil se je tudi s poročilom revizijske komisije in potrdil sprejete sklepe revizijske komisije, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Skupine Prva.

Obveznice, ki jih je Slovenija izdala v torek, gre za 850 milijonov evrov triletnih obveznic, bodo na Ljubljanski borzi pod odložnim pogojem začele kotirati 2. aprila, so danes prek svoje spletne strani sporočili z borze. Zahtevana donosnost na triletno obveznico znaša 0,253 odstotka.

Podjetje Schneider Electric se je pridružilo tehničnemu sporazumu o kibernetski varnosti. Sporazum, ki so ga prvi podpisniki podpisali aprila 2018, je javna zaveza 144 podjetij z vsega sveta, da zaščitijo in opolnomočijo posameznike za spletno delo z izboljšanjem varnosti, stabilnosti in odpornosti kibernetskega prostora. "S pristopom k Tehničnemu sporazumu o kibernetski varnosti s ponosom nadaljujemo sodelovanje z vodilnimi v industriji po vsem svetu, da bi pomagali odkrivati, preprečevati in se odzivati na kibernetske napade," je poudaril direktor oddelka za digitalno varnost in globalni direktor za informacijsko varnost družbe Schneider Electric Christophe Blassiau.