c S
Potrjen evropski denar za obvoznico v Kidričevem 02.12.2019 18:29 Kidričevo, 02. decembra (STA) - Ministrstvo za infrastrukturo je s strani vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prejelo odločitev o podpori projektu izgradnje obvoznice Kidričevo, katerega investicijska vrednost znaša 14,7 milijonov evrov. Kot so sporočili z ministrstva, bo projekt v višini 6,67 milijona evrov sofinanciral Evropski sklad za regionalni razvoj.

Projekt je bil predhodno potrjen v sklopu dopolnitve k dogovoru za razvoj podravske regije junija lani.

Kot pojasnjujejo na infrastrukturnem ministrstvu, so traso obvoznice določili med glavno cesto Šikole-Hajdina in regionalno cesto Majšperk-Kidričevo, ta pa poteka po vzhodni strani naselja Strnišče zahodno od Taluma.

V sklopu projekta bodo zgradili nekaj manj kot štiri kilometre nove obvozne ceste, uredili šest križišč, nekaj priključnih, servisnih in traktorskih cest, podvoz pod industrijskim tirom ter podhod za živali, pa tudi kolesarsko stezo in pločnik. Hkrati bodo uredili še kanalizacijo ter poskrbeli za krajinsko ureditev območja.

Z omenjeno obvoznico bodo med drugim omogočili promet težkih tovornjakov mimo mesta do industrijskega območja, kjer sta med drugim največji podjetji Talum in Boxmark. Razpis za izvedbo gradbenih del bo predvidoma objavljen še v decembru.