c S
Na kratko iz gospodarstva 08.11.2019 19:05 Ljubljana, 08. novembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je na izredni seji v četrtek podal soglasje k okvirnim pogojem reprograma obveznosti družbe Sava, so sporočili iz SDH.

V začetku novembra je v Cannesu potekal mednarodni sejem Mare di Moda, na katerem podelijo nagrado podjetjem oz. blagovnim znamkam, ki izstopajo z izjemno kreativnostjo, razvojem, inovacijami in kakovostjo. Letos je nagrada pripadla slovenski Lisci in italijanski blagovni znamki MC2 Saint Barth. Kot so sporočili iz Lisce, so jih izbrali kot primer podjetja, ki uspešno združuje tradicijo s sodobnostjo, pri tem pa veliko pozornosti posveča izboru materialov, hkrati pa se dinamično prilagaja spremembam na trgu. Nagrado je prevzela kreativna direktorica Lisce Maja Ratajc, ki je poudarila, da je nagrada za njih potrditev, da delajo dobro, da so opazni in konkurenčni na zahtevnem modnem področju v globalnem pogledu, hkrati pa predstavlja tudi izziv in spodbudo za prihodnje modne zgodbe.

V Ljubljani je v četrtek potekal salon štajerskih mladih vin Pubec, na katerem se je predstavilo 25 štajerskih vinarjev, povezanih v projekt Pubec. Po dogodku v Mariboru, ki je potekal v začetku tedna, je več kot 800 ljubiteljev štajerskega mladega vina in kulinarike v Festivalni dvorani najboljša možna potrditev, da projekt Pubec uresničuje svoje načrte z dvigom priljubljenosti in prepoznavnosti štajerskega vina, so sporočili iz omenjenega projekta.

Mineralna voda Römerquelle je odslej na slovenskem trgu dostopna le v plastenkah iz stoodstotno reciklirane plastike PET (rPET), s čimer je Römerquelle prva znamka vode v Sloveniji, katere celotni nabor izdelkov je na voljo v takšni embalaži, so sporočili iz Coca Cole. Družba skuša po lastnih navedbah tako zmanjšati svoj vpliv na okolje.