c S
United Group prevzema bolgarskega operaterja Vivacom 08.11.2019 13:36 Amsterdam, 08. novembra (STA) - Vodilni telekomunikacijski in medijski ponudnik v Jugovzhodni Evropi United Group, katerega del je tudi podjetje Telemach, je dosegel dogovor o nakupu največjega telekomunikacijskega operaterja v Bolgariji Vivacom, so sporočili iz podjetja. Po pričakovanjih bo transakcija zaključena v drugem četrtletju prihodnjega leta.

Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, gre za že drugi nakup od marca, ko je naložbeni sklad BC Partners kupil skupino United Group. Kot so dodali, so zdaj prisotni že v šestih državah v regiji.

Vivacom sicer zagotavlja storitve več kot 1,8 milijona uporabnikom. Kot prvi telekomunikacijski operater v Bolgariji zagotavlja storitve, kot so optično internetno omrežje, mobilna telefonija in digitalna televizija.

V United Group pričakujejo, da bo transakcija zaključena v drugem četrtletju prihodnjega leta, po prejemu dovoljenja komisije za varstvo konkurence. Kupnino bo skupina United Group poravnala s posojili in lastnimi sredstvi.

Izvršna direktorica skupine United Group Victoriya Boklag je ob napovedanem prevzemu povedala, da je Vivacom podjetje z uspešnim vodstvom, ki odlično posluje. "Bolgarija je privlačen trg, s tem nakupom pa bomo svoje poslovanje razširili na nova področja," je dodala.

United Group se je potegoval tudi za nakup Pro Plusa, ki izdaja televizijska programa Pop TV in Kanal A, a je v začetku letošnjega leta od prodaje odstopila. Tako je v vodo padla največja medijska združitev v samostojni Sloveniji, postopek pa je med drugim zaznamovalo dolgotrajno odločanje Agencije RS za varstvo konkurence.