c S
Delova podjetniška zvezda 2019 je podjetje Intra lighting 08.11.2019 07:00 Brdo pri Kranju, 07. novembra (STA) - Medijska hiša Delo je danes na Brdu pri Kranju že tretje leto zapored podelila nagrado Delova podjetniška zvezda. Prejelo jo je podjetje Intra lighting, ki je komisijo med drugim prepričalo s finančnimi kazalniki, uspehom na tujih trgih z lastnim izdelkom in blagovno znamko, usmerjenostjo v razvoj ter vizijo in ambicioznimi načrti.

Za nagrado se je sicer potegovalo 10 podjetij, poleg podjetja Intra lighting iz Mirna pri Novi Gorici še Adheziv, A-soft, Avant car, Controlmatik ABW, Inea, Plastika Skaza, Real security, Robeta in Sap, so v sporočilu za javnost navedli na Delu.

Proizvajalec arhitekturnih svetil, svetlobnih sistemov in pametnih rešitev razsvetljave Intra lighting, ki je v lasti družine Furlan, je izvozno naravnano, saj izvoz predstavlja 88 odstotkov ustvarjenih prihodkov od prodaje. Ti so se med letoma 2015 in 2018 povečali za 87 odstotkov na 31 milijonov evrov, denarni tok iz poslovanja (EBITDA) se je povečal z 1,2 milijona evrov na štiri milijone evrov, čisti dobiček pa z dobrih 140.000 evrov na 3,1 milijona evrov.

Podjetje, ki v petih letih cilja na prihodke v višini 50 milijonov evrov ter vstop na trge vseh celin z lastnimi podjetji in proizvodnjo, je v tem obdobju tudi bistveno izboljšalo dodano vrednost na zaposlenega, stabilno poslovanje pa zagotavlja tudi nizka zadolženost. Za raziskave in razvoj namenijo okoli 11 odstotkov prihodkov, so v obrazložitvi med drugim zapisali na Delu.

Lani je Delovo podjetniško zvezdo prejelo podjetje Polycom iz Škofje Loke, leta 2017 pa trboveljsko podjetje Dewesoft.

Medijska hiša Delo je danes podelila tudi podjetniško zvezdo po izboru svojih bralcev. Priznanje je prejelo podjetje Inea iz Ljubljane, ki oblikuje rešitve za pametne tovarne in energetiko prihodnosti. Lani je to priznanje dobilo podjetje Vasco iz Šenčurja, predlani pa podjetje I.H.S. iz Krškega.