c S
Na dnevu bančnikov o vpliv denarne politike 08.11.2019 07:06 Ljubljana, 08. novembra (STA) - Bančniki se bodo danes na Brdu pri Kranju zbrali na tradicionalnem Dnevu slovenskih bančnikov. Srečanje je namenjeno vplivom denarne politike na makroekonomske politike in finančni sistem, zagotovo pa bo govora tudi o uvedbi novih pogojev kreditiranja gospodinjstev, ki jih je Banka Slovenije uvedla z novembrom.

V uvodu srečanja, ki ga pripravlja Združenje bank Slovenije (ZBS), bodo vodilne v finančni industriji nagovorili direktorica ZBS Stanislava Zadravec Caprirolo, predsednik nadzornega sveta ZBS in prvi mož NLB Blaž Brodnjak, guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in izvršna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije Sonja Šmuc.

Temi okroglih miz bosta vpliv denarne politike na makroekonomske politike in finančni sistem ter vzdržnost poslovnih modelov bank in nebančnih posrednikov. Bančniki bodo govorili tudi o zaostrenih pravilih kreditiranja gospodinjstev, predvsem na področju potrošniških posojil.