c S
Nemčija septembra s padcem industrijske proizvodnje 07.11.2019 11:54 Frankfurt, 07. novembra (STA) - Nemčija je septembra zabeležila nadaljnje upadanje industrijske proizvodnje, ki je bilo po poročanju nemške tiskovne agencije dpa nad pričakovanji. Potem ko se je avgusta na mesečni ravni okrepila za 0,4 odstotka, se je septembra skrčila za 0,6 odstotka, je danes objavil nemški statistični urad Destatis.

Analitiki so za september napovedovali, da se bo industrijska proizvodnja skrčila za 0,4 odstotka. Poročilo o industrijski proizvodnji sicer prihaja dan po presenetljivih podatkih, da so se industrijska naročila okrepila.

Kot ocenjujejo analitiki, so današnji podatki pokazali, da je bil optimizem prezgoden. Edina svetla točka med serijo slabih statistik je poročanju tujih agencij krepitev v gradbenem sektorju, kjer se je proizvodnja povečala za 1,8 odstotka.

Nemško gospodarstvo se je sicer v drugem četrtletju skrčilo za 0,1 odstotka, statistika za tretje četrtletje pa bo znana 14. novembra. Nemška vlada pričakuje, da se bo gospodarstvo v letošnjem letu okrepilo za 0,5 odstotka.