c S
Na kratko iz gospodarstva 07.11.2019 07:23 Ljubljana, 06. novembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Na dogodku Integriteta voditeljstva 5 zvezdic - 5STIL, ki je potekal v torek v Ljubljani, so predstavili tudi prvo praktično orodje za vpeljavo poslovne integritete v Sloveniji - priročnik za voditelje za lažje udejanjanje principov skladnosti in etike. Priročnik je nastal v okviru projekta Integriteta voditeljstva 5 zvezdic - 5STIL v partnerstvu Evropskega inštituta za skladnost in etiko poslovanja ter Združenja Manager ob podpori ameriškega veleposlaništva v Sloveniji, so sporočili iz Združenja Manager, kjer bodo priročnik uvrstili k prilogi etičnega kodeksa združenja.

Mednarodni redni magistrski program poslovodenja in organizacije IMB ljubljanske ekonomske fakultete, ki ga je od njegovega začetka leta 1993 končalo 775 študentov, se je tudi letos uvrstil na lestvico Financial Timesa za najboljše magistrske programe s tega področja na svetu, so sporočili z fakultete. Uvrstitev na lestvico je, kot pravijo, znak kakovosti programa in izvrstnih diplomantov, ki so po zaključku študija hitro zaposljivi. Ključni elementi, ki vplivajo na razvrstitev, so poleg programa, učiteljev, stikov s poslovno skupnostjo ter internacionalizacijo predvsem zaposljivost in plača diplomantov po zaključku študija in tri leta kasneje. Program je bil po merilu učinka na karierno napredovanje prepoznan kot drugi najboljši, po merilu kakovosti glede na šolnino in dolžino študija pa kot šesti najboljši izmed vseh, ki kotirajo na tej lestvici.

Izolski Dinit Card Services, eno vodilnih podjetij s področja finančne tehnologije v regiji, je v Ljubljani na Bravničarjevi ulici odprlo nove poslovne prostore. Za to so se odločili predvsem zaradi širitvi kadrovskega bazena in tesnejšega sodelovanja s strankami v tej regiji. Kot so sporočili iz podjetja, ki ima zaposlenih več kot 70 strokovnjakov s področja finančne tehnologije, so lani število zaposlenih povečali za 20 odstotkov.