c S
Na skupščini ZZZS tudi o strateškem razvojnem programu 06.11.2019 06:40 Ljubljana, 06. novembra (STA) - Skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) bo na današnji redni seji med drugim obravnavala strateški razvojni program ZZZS za obdobje 2020-2025. Ta bo narekoval smer dela zavoda v naslednjih letih.

Prvo obravnavo predloga razvojnega programa so opravili že na junijski skupščini. V obravnavi je bil do 15. septembra, danes pa je pričakovati potrditev dokumenta.

ZZZS bo po napovedih razvojnega programa deloval kot sodobna strokovna ustanova, ki bo "učinkovito in pregledno izvajal svoja pooblastila na področju zdravstvenega varstva", je ob predstavitvi izpostavil generalni direktor ZZZS Marjan Sušelj.

Da bi to dosegli, nameravajo v naslednjih letih med drugim izboljšati informiranje in odpraviti neenakosti med zavarovanci, obvladovati čakalne dobe z učinkovito in racionalno rabo javnih sredstev, zmanjšati administrativna bremena ter vzpostaviti učinkovit sistem pridobivanja novih kadrov. Prav tako bodo cene zdravstvenih storitev določali na podlagi kontinuiranih stroškovnih analiz.