c S
Na kratko iz gospodarstva 05.11.2019 21:28 Ljubljana, 05. novembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Pomurski sejem pod pokroviteljstvom Gospodarske zbornice Slovenije vabi oblikovalce, izumitelje, konstruktorje, proizvajalce in uporabnike embalaže k sodelovanju na natečaju 38. slovenski oskar za embalažo 2020. Izdelke za ocenjevanje morajo prijaviti do 27. marca, rok za dostavo vzorcev je 16. april. Ocenjevanje izdelkov in stvaritev bo potekalo v maju, razglasitev rezultatov in podelitev priznanj pa bo na 22. Mednarodnem sejmu embalaže, tehnike pakiranja in logistike Inpak od 22. do 27. avgusta, ki bo v Gornji Radgoni hkrati z 58. mednarodnim kmetijsko-živilskim sejmom Agra, so danes sporočili iz Pomurskega sejma.

Intesa Sanpaolo Bank, slovenska podružnica italijanske banke Intesa Sanpaolo, je kot prva med slovenskimi bankami imetnikom kartic Visa omogočila uporabo mobilne denarnice Apple Pay, so danes sporočili iz banke. Ob uporabi kreditne ali debetne kartice z Apple Pay se številka kartice ne shrani niti na napravi niti na Applovih strežnikih, ampak sistem napravi dodeli unikatno namensko številko (Device Account Number), ki se šifrira in varno shrani v elektronskem čipu kartice. Vsaka transakcija se potrdi z uporabo enkratne dinamične varnostne kode - z uporabo kamere in prepoznavo obraza (Face ID), čitalnika prstnih odtisov (Touch ID) ali z geslom naprave.