c S
V Sij Metalu Ravne pogajanja za novo podjetniško kolektivno pogodbo 05.11.2019 15:22 Ravne na Koroškem, 05. novembra (STA) - V družbi Sij Metal Ravne se ta teden začenjajo pogajanja za novo podjetniško kolektivno pogodbo. Zdajšnja velja do konca tega leta, potem ko jo je konec marca letos, ko so že tekle vzporedne aktivnosti tudi za prenovo plačnega sistema, odpovedalo vodstvo družbe. V Metalu so sicer po zamenjavi direktorja zamenjali tudi vodje nekaterih programov.

Aktivnosti za prenovo plačnega sistema v Metalu se medtem nadaljujejo. Kot so za STA v skupnih odgovorih navedli v družbi Sij Metal Ravne in pogajalski skupini sindikatov, je dokončanih pet od skupaj sedmih načrtovanih projektnih faz.

Projekt, ki bo vpeljan v več fazah, bodo v Sij Metalu Ravne začeli uvajati v začetku prihodnjega leta, kot je dogovorjeno med upravo skupine Slovenska industrija jekla (Sij), vodstvom družbe Sij Metal Ravne in sindikati.

Sicer pa je jesen prinesla tudi nekaj kadrovskih sprememb v največji koroški jeklarski družbi. Potem ko je že sredi septembra funkcijo glavnega direktorja družbe Sij Metal Ravne prevzel Borut Urnaut, je njegovo dotedanje delovno mesto direktorja razvoja in kontrole prevzel raziskovalni inženir Mitja Koležnik.

Vodstvo družbe je nato skladno z dosedanjim dobrim in uspešnim delom ter za optimizacijo poslovanja za vodenje valjarskega programa že imenovalo Ivana Vušnika, dosedanjega direktorja kovaškega programa. Dosedanji vodja proizvodnje kovačnice Marko Ažman pa je prevzel vodenje kovaškega programa, so glede kadrovskih sprememb še pojasnili v Sij Metalu Ravne.

Pred letom dni je Sindikat kovinske in elektro industrije zaradi nezadovoljstva delavcev z izplačili v treh družbah Sija na Ravnah izvedel opozorilno stavko, vse od takrat pa potekajo pogovori o prenovi kadrovskih sistemov v družbi Metal oz. v skupini.

V družbi Sij Ravne Systems je bil plačni sistem uveden že leta 2017, v gorenjskih družbah skupine Sij pa prav tako potekajo aktivnosti za prenovo, so septembra letos glede tega pojasnili v Siju.