c S
Slovenija v okviru WTM London s številnimi dogodki 05.11.2019 14:43 London, 05. novembra (STA) - Slovenija se na današnjem dogajanju na turistični borzi WTM London predstavlja kot trajnostnemu razvoju zavezana destinacija za aktivno preživljanje prostega časa z dopolnjujočima produktoma gastronomija in kultura. Osrednja tema predstavitve je nova pohodniška pot Juliana Trail. Zvečer se bo potegovala za turistične nagrade.

Na borzi World Travel Market (WTM), ki poteka od ponedeljka do srede, se na osrednjem slovenskem razstavnem prostoru pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) predstavlja 32 ponudnikov. Kot je povedala direktorica STO Maja Pak, je dogajanje na borzi zelo živahno, razstavni prostor pa je zelo dobro obiskan.

STO je na slovenski stojnici danes pripravil srečanji za izbrane britanske medije, med katerimi so izpostavili The Guardian, The Daily Telegraph, The Times, Lonely Planet, National Geographic Traveller, Culture Trip, Adventure Travel Magazine, Foodism, Escapism, Olive Magazine. Med udeleženci je bil tudi Simon Willmore, predsednik britanskega združenja turističnih novinarjev The British Guild of Travel Writers.

Na prvem srečanju je bila izpostavljena ponudba aktivnih doživetij in Julijana Trail. Gastronomske posebnosti Slovenije, ki soustvarjajo petzvezdičnost doživetij, pa so bile tudi v luči naziva Evropske gastronomske regije 2021 v fokusu drugega srečanja.

Zvečer bo sledila še podelitev nagrad svetovne turistične industrije International Travel & Tourism Awards (ITTA). Za nagrade so nominirani štirje projekti STO ter po eden Turizma Ljubljane in Turizma Bohinj.

Pakova je dejala, da so "izjemno veseli, da je slovenski turizem dobil možnost predstavitev tudi na dveh ekskluzivnih dogodkih borze ključnim predstavnikom svetovne turistične industrije".

STO je namreč na povabilo Reed Exhibitions, organizatorja borze WTM London, v ponedeljek predstavila Slovenijo kot privlačno zeleno turistično destinacijo s poudarkom na gastronomski ponudbi na dogodku WTM Leaders' Lunch. Udeležence sta nagovorila predsednik Mednarodne atletske zveze Sebastian Coe in raziskovalec na oddelku za eksperimentalno psihologijo na Univerzi v Oxfordu Kevin Dutton. Druženje je zaokrožila pogostitev z izbranimi jedmi iz različnih makro destinacij Slovenije in jedmi kuharskega mojstra Uroša Štefelina.

Slovenija se je kot destinacijska partnerica predstavila tudi na gala večernem dogodku Pacifiško-azijskega potovalnega združenja PATA, ki so se ga med drugim udeležili predstavniki svetovnih turističnih združenj, kot sta UNWTO in WTTC, ministri za turizem iz različnih držav, predstavniki Tripadvisorja, Jacobs Media in najvidnejših medijev.

STO je v okviru tega večera lansirala nov promocijski video o Sloveniji Green Slovenia, ki Slovenijo prikazuje kot zeleno destinacijo. Video je nastal v sodelovanju STO z mednarodno priznanim fotografom Cirilom Jazbecem, ki redno ustvarja za National Geographic.