c S
SID banka z več tehnične pomoči pri naložbenih projektih 04.11.2019 15:09 Ljubljana, 04. novembra (STA) - SID banka je podpisala sporazum o financiranju vzpostavitve in izvajanja investicijskih svetovalnih storitev za različne oblike naložb. Odslej se lahko nanjo obrnejo podjetja, občine in druge organizacije, ki potrebujejo pomoč pri pripravi projektov za pridobitev sredstev naložbenega načrta za Evropo, so sporočili iz banke.

"Z nadgradnjo lokalnega svetovalnega vozlišča bo SID banka sposobna razvoja in presoje najzahtevnejših naložbenih projektov. Financiranje projekta je odobreno v okviru trenutne evropske finančne perspektive, SID banka je s sporazumom upravičena do nepovratnih sredstev EU v višini 440.000 evrov," so izpostavili SID banki, ki je od novembra 2015 vstopna točka za Slovenijo za naložbeni načrt za Evropo oz. za t.i. Junckerjev sklad.

Kot so dodali, storitve vozlišča SID banke vključujejo tudi svetovanje pri razvoju in strukturiranju projektov, finančno svetovanje, pomoč pri pridobitvi sredstev EU in kombiniranje z drugimi viri financiranja.

SID banka je sporazum, po katerem bo nadgradila projektno pisarno in financirala izvajanje svetovalnega vozlišča v Sloveniji, podpisala z Evropsko investicijsko banko. Cilj evropskega svetovalnega vozlišča je izboljšati naložbeno okolje v EU in odpraviti pomanjkljivosti oz. ozka grla pri mobilizaciji financiranja, vključno prek Evropskega sklada za strateške naložbe zlasti s spodbujanjem investicijskih svetovalnih storitev na lokalni ravni in s tem podporo predlagateljem projektov pri razvoju trajnostnih in kakovostnih projektov.