c S
Na kratko iz gospodarstva 30.10.2019 19:23 Ljubljana, 30. oktobra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Okrožno sodišče v Ljubljani je sklenilo stečajni postopek Pekarne Blatnik, uveden februarja leta 2013, je razvidno s spletnih strani Ajpesa. Pekarna je v težave zašla, ko investicije v blagovno znamko, objekte za franšizni sistem Happy pek in podjetje v Srbiji, za katere je najela kratkoročna posojila, niso prinesle pozitivnih učinkov. Družbo je nazadnje začasno vodil Tomaž Blatnik. V stečaju je okoli 400 upnikov prijavilo za skupno okoli 13,4 milijona evrov terjatev, stečajni upravitelj pa jih je priznal za 12,4 milijona evrov.

Razvijalec programske opreme Datalab je v poslovnem letu, ki se je končalo konec junija letos, beležil 12,6 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je 11 odstotkov več kot v prejšnjem poslovnem letu. Imel je 593.000 evrov čiste izgube, potem ko je leto prej ustvaril 1,25 milijona evrov čistega dobička, kaže poročilo, danes objavljeno na spletni strani Ljubljanske borze.

Hrvaški Atlantic Grupa, katere del je Droga Kolinska, in PharmaS Group sta danes podpisali kupoprodajno pogodbo za podjetje Fidifarm. Ta je lastnik vodilne hrvaške blagovne znamke prehrambnih dopolnil Dietpharm. PharmaS bo poleg celotnega portfelja in zaposlenih Fidifama prevzel tudi Multivito, ki je regionalna znamka za prehranska dopolnila v lasti Atlantic Grupe. Podjetje Fidifarm je lani dosegel 9,4 milijona evrov prihodkov od prodaje, Multivita pa okoli štiri milijone evrov. Kot so zapisali v Atlantic Grupi, bo transakcija po pričakovanjih zaključena do konca leta.