c S
Laszlo Pelle odhaja iz uprave NLB 30.10.2019 14:38 Ljubljana, 30. oktobra (STA) - Nadzorni svet NLB in član uprave, pristojen za področje operativnega poslovanja (COO), Laszlo Pelle sta dosegla sporazum o prenehanju opravljanja funkcije s 1. novembrom. Pelle odhaja iz osebnih razlogov, bo pa operativno poslovanje vodil še do 31. januarja 2020, je danes objavila NLB.

Nadzorni svet NLB poudarja, da se strategija banke na tem področju ne spreminja. Novega člana uprave bodo poiskali "med najboljšimi strokovnjaki s področja, z močnimi mednarodnimi izkušnjami, ter tudi tako zagotovil nadaljnje uspešno poslovanje banke in celotne NLB Skupine", so zapisali v objavi na spletni strani Ljubljanske borze.

Uprava NLB ima štiri člane. Predsednik uprave je Blaž Brodnjak, člana pa sta poleg Pelleja še Archibald Kremser, odgovoren za finančno področje (CFO), in Andreas Burkhardt, ki je odgovoren za področje upravljanja tveganj (CRO). Brodnjak je predsednik uprave od julija 2016, pred tem je bil v letih 2012-2016 član uprave. Pelle je v upravo NLB prišel leta 2016, Kremser in Burkhardt pa leta 2013.