c S
Slovenija se predstavlja na World Business Forum 2019 29.10.2019 19:10 Milano, 29. oktobra (STA) - Italija je ena najpomembnejših gospodarskih partneric Slovenije, zato je agencija Spirit Slovenija tudi letos aktivno prisotna na svetovnem gospodarskem forumu WOBI v Milanu. Na razstavnem prostoru pod sloganom I feel Slovenia. Green. Creative. Smart italijanskim in tujim podjetjem predstavlja prednosti poslovanja in investiranja v Sloveniji.

Spirit Slovenija na dogodku World Business Forum (WOBI) predstavlja Slovenijo že od leta 2012, tokrat pa njen razstavni prostor še posebej izstopa, predvsem zaradi nove vizualne podobe ter interaktivnosti. Na njem je mogoče srečati tudi humanoidnega robota z imenom Nao, ki interaktivno komunicira z obiskovalci.

Forum WOBI z najbolj vplivnimi poslovnimi misleci predstavlja najnovejše ideje na področju vodenja, udeležuje pa se ga več kot 2800 vodstvenih kadrov iz Italije in drugih držav, ki jim je skupna strast do posla in novih znanj. Na njem direktorji, podjetniki, inovatorji, športniki in drugi vplivni posamezniki udeležencem predstavljajo najnovejša znanja, trende in izkušnje s področij vodenja, upravljanja, strategij, čustvene inteligence, kreativnosti, inovativnosti in marketinga.

Tema letošnjega foruma je Super minds. Tehnologija z izjemno hitrim razvojem postaja v vsakdanjem in poslovnem življenju vse bolj pomembna, kljub temu pa so ljudje tisti, ki določajo smer in ritem njenega razvoja. Kako učinkovito spodbujati razvoj in potencial ljudi ter njihovo delovanje uspešno povezati s tehnologijo, bo največji izziv za številne organizacije, so rdečo nit letošnjega foruma povzeli na agenciji Spirit Slovenija.

Italija je ena najpomembnejših trgovinskih partneric Slovenije, saj je že nekaj let na drugem mestu tako po izvozu kot uvozu blaga. Da je slovensko poslovno okolje za italijanska podjetja precej zanimivo, dokazuje tudi podatek, da je bilo v zadnjih osmih letih v Sloveniji ustanovljenih več kot 2000 podjetij z italijanskim kapitalom, Italija pa je peta najpomembnejša investitorica v Sloveniji.