c S
Stečajni upravitelj Adrie Airways v zbiranje ponudb za najem poslovnih prostorov 28.10.2019 15:54 Ljubljana, 28. oktobra (STA) - Stečajni upravitelj letalskega prevoznika Adrie Airways Janez Pustatičnik se podaja v nezavezujoče zbiranje ponudb za najem poslovnih prostorov in parkirnih mest. Ponudbe bo sprejemal do 15. novembra, izhaja iz današnje objave na spletni strani Ajpesa.

Gre za poslovne prostore in parkirna mesta na sedežu podjetja, na Zgornjem Brniku 130h. Poslovni prostori se skupno raztezajo na 4664,5 kvadratnega metra površin, zunanjih parkirnih mest za oddajo je 183, ponudniki lahko podajo ponudbo za celoto oz. tudi posamezne dele. Morajo pa ponudbo natančno specificirati.

Poleg tega je ob sedežu Adrie Airways na voljo plačljivo parkirišče. Adria je že pred stečajem začasno oddajala parkirišča potnikom in drugim. To parkirišče se razprostira na 2316 kvadratnih metrov površin in je opremljeno. Upravitelj ga namerava oddati kot celoto.

Pustatičnik se je za postopek zbiranja nezavezujočih ponudb odločil, da preuči možnosti oddaje premoženja v najem do prodaje. Ponudniki morajo v svoji ponudbi natančno opredeliti predmet najema, ponujeno ceno ter trajanje najema, prednost pri najemu pa bodo imeli ponudniki, ki bodo poleg najvišje cene podali ponudbo za največ premoženja. Najemne pogodbe se bodo sklenile za dobo največ enega leta oz. do prodaje premoženja, kar nastopi prej.

Stečajni upravitelj je ta mesec že objavil vabilo k dajanju ponudb za odkup poslovne celote družbe Adria Airways, ponudbe pričakuje do 10. novembra.

Med premoženjem letalskega prevoznika, ki je v preteklosti prodal vsa letala, so zemljišče, kjer stoji upravna stavba, stavbna pravica, terjatve do kupcev, letalski rezervni deli, oprema ter dve manjši stanovanji v Ljubljani in Čateških toplicah.

Stečaj letalskega prevoznika, ki ga je država leta 2016 prodala nemškemu skladu 4K Investments, je stekel 2. oktobra. Predlog za stečaj je vložilo vodstvo družbe, in sicer zaradi plačilne nesposobnosti.

Adria Airways, ki je imela okrog 550 zaposlenih, je na letališču Jožeta Pučnika opravila približno polovico vseh letov, po njenem propadu so v Ljubljano prišli Lufthansa, Swiss in Brussels Airlines, ki so vzpostavili lete v Frankfurt, München, Zürich in Bruselj.