c S
V skupnosti socialnih zavodov opozarjajo na kadrovsko stisko v domovih za starejše 28.10.2019 11:42 Ljubljana, 28. oktobra (STA) - Domovi za starejše se zaradi neuspešnih razpisov za zapolnitev prostih delovnih mest soočajo s kadrovsko krizo, ki že ogroža izvajanje storitev, so opozorili v Skupnosti socialnih zavodov Slovenije. Ob tem poudarjajo, da mora reševanje težav temeljiti na dodatnih javnih sredstvih, saj mnogi uporabniki domov ne bi zmogli plačati višjih cen oskrbe.

"Znašli smo se v nezavidljivem položaju, ko imamo na eni strani približno 10.000 starostnikov, ki čakajo na prosto posteljo v domu, na drugi pa zavode, kjer se lahko hitro zgodi, da bodo zaradi pomanjkanja delavcev prisiljeni zmanjšati nastanitvene zmogljivosti," so v skupnosti povzeli besede sekretarja Jake Bizjaka.

Kot je opozoril, so delovna mesta v domovih del sistema plač v javnem sektorju, ki je izrazito nestimulativen za delavce s srednješolsko ali nižjo stopnjo izobrazbe. Ti se zato raje odločajo za delo v drugih panogah, v domovih pa se veča kadrovska luknja, ki še dodatno zaostruje pomanjkanje zmogljivosti na področju skrbi za starejše. "Ukrepati bi morali že včeraj, vsako nadaljnje odlašanje pa bo v razmerah, ko se starajo ne samo naši stanovalci, ampak tudi naši zaposleni, vodilo v katastrofo," je dejal.

Domovi za starejše in posebni socialni zavodi so se začeli zelo resno soočati s pomanjkanjem kadrov že v letu 2018 in to predvsem na delovnih mestih do pete stopnje izobrazbe, so zapisali v sporočilu za javnost. Letos se je problematika še poslabšala, zlasti nezavidljive so razmere v osrednjem in zahodnem delu Slovenije ter ob meji z Avstrijo.

Skupnost socialnih zavodov je pristojni ministrstvi že večkrat pozvala k sprejetju nujnih ukrepov za reševanje kadrovskih težav, s katerimi bi zaposlitev v domu za starejše postala privlačnejša, vendar doslej brez uspeha, ugotavljajo.

Med drugim so predlagali sprejem ukrepov, s katerimi bi deficitarna delovna mesta postala privlačnejša za iskalce zaposlitve. A izkušnje iz drugih držav kažejo, da le z domačimi delavci zagotovo ne bo mogoče v celoti pokriti kadrovskega primanjkljaja.

"Nujno bomo morali olajšati tudi zaposlovanje tujih delavcev z omilitvijo neživljenjskih določb o zahtevani ravni znanja jezika in mnogih drugih nesmiselnih birokratskih omejitev," so navedli in dodali, da bo treba resno razmisliti o spremembi kadrovskih normativov, da bi v domovih lahko zaposlovali več ljudi, ki bi se določenih nalog lahko priučili ob delu. Ta opravila v okviru pomoči na domu in domače oskrbe že sedaj izvajajo laiki oziroma priučeni izvajalci, v domovih pa so jim zaradi neprimernih kadrovskih normativov vrata zaprta, so izpostavili v skupnosti zavodov.

Ob tem opozarjajo, da mora reševanje kadrovske krize temeljiti na dodatnih javnih sredstvih, saj mnogi starostniki in svojci v trenutnem sistemu, v katerem sami pokrijejo kar 70 odstotkov stroškov bivanja v domu, ne bi zmogli plačati višjih cen oskrbe.