c S
V Združenju Manager kritični do menjave vodstva Petrola 25.10.2019 14:25 Ljubljana, 25. oktobra (STA) - Z zamenjavo vodstva Petrola je nadzorni svet družbe po oceni Združenja Manager sporočil, "da so na prvem mestu parcialni interesi, ne pa dobrobit največjega slovenskega podjetja in s tem skrb za več kot 5000 zaposlenih". Ob tem so izpostavili pomen stabilnosti in predvidljivosti poslovnega okolja ter dobrega korporativnega upravljanja.

Stabilnost in predvidljivost poslovnega okolja ter dobro korporativno upravljanje so ključnega pomena tudi v podjetjih, v katerih ima država pomemben lastniški delež, poudarjajo v Združenju Manager in dodajajo, da morata biti prvi merili kompetence in znanje.

"Sinočnja poteza nadzornega sveta Petrola nas je potegnila nazaj v čase in okolje, kjer ne štejejo rezultati in moč argumentov, temveč argument moči," so dan po tem, ko sta se sicer uradno zaradi razhajanja v strategiji sporazumno razšla nadzorni svet in uprava Petrola na čelu s Tomažem Berločnikom, zapisali v združenju.

Izpostavili so, da je bil Petrol zgled uspešnega poslovanja, ki jih v naši družbi potrebujemo čim več, zato je četrtkova poteza toliko bolj nerazumljiva. "Tudi zato, ker gre za največje slovensko podjetje in pretresi v vodstvu takšnega podjetja nimajo učinka zgolj na podjetje, temveč na širšo družbo in stanje duha v njej," so zapisali v sporočilu za javnost.

"Ob odstavljanju take ekipe, pa čeprav uradno sporazumno, se pravzaprav sporoča družbi, da menedžerje, ki podjetje povedejo v rast in imajo ambiciozne načrte, v Sloveniji odstavimo. Koliko ljudi si bo v takšnem okolju še drznilo imeti ambicije in podjetje pogumno povesti na nove trge," se sprašujejo v združenju, katerega član je tudi Berločnik.