c S
Visa v zadnjem četrtletju povečala dobiček 25.10.2019 08:27 New York, 25. oktobra (STA) - Plačilni posrednik Visa je v zadnjem četrtletju letošnjega poslovnega leta ob 6,14 milijarde dolarjev prihodkov ustvaril 3,03 milijarde dolarjev dobička, kar je šest odstotkov več kot v enakem obdobju lani. V celotnem letu je bilo dobička ob 22,98 milijardah dolarjev prihodkov za 12,08 milijarde dolarjev.

Čisti dobiček je od zadnjega lanskega četrtletja narasel za šest odstotkov na 1,34 dolarja na delnico, prilagojeni dobiček brez enkratnih stroškov pa je znašal 1,47 dolarja na delnico, kar je preseglo pričakovanja analitikov. Prihodki so narasli za 13 odstotkov.

Visa posreduje pri plačilih med strankami s kreditnimi karticami, ki jih izdajajo banke, in zlahka ustvarja dobiček s pobiranjem provizij.

Celoten obseg plačil s karticami Visa je v zadnjem letošnjem četrtletju v primerjavi z enakim četrtletjem lani narasel za devet odstotkov, čezmejna plačila, ki navržejo več provizije, pa za sedem odstotkov.

Visa si je lahko privoščila, da je strankam v zadnjem četrtletju dala za 1,69 milijarde dolarjev različnih spodbud, s katerimi želi dodatno razširiti svojo mrežo.

Delnice Vise so se po objavi rezultatov v podaljšanem borznem trgovanju podražile za 0,36 odstotka na 176,80 dolarja.