c S
Alpina z novim vodstvom 24.10.2019 13:53 Žiri, 24. oktobra (STA) - Nadzorni svet Alpine je na današnji seji imenoval novo vodstvo tega proizvajalca obutve. Za glavnega direktorja je imenoval Jerneja Ostermana, funkcijo drugega direktorja pa je zaupal Hariju Bogataju. Alpino od maja kot začasni direktor vodi Gregor Krajnc, ki se vrača na mesto prvega nadzornika družbe.

Osterman, dosedanji direktor Austria Trend Hotela v Ljubljani, bo funkcijo prevzel 1. januarja 2020, medtem ko bo Bogataj, ki je že zdaj zaposlen v Alpini, na novo delovno mesto sedel v ponedeljek, so sporočili iz Alpine.

Osterman, ki je večino svoje kariere zelo uspešno deloval v prodaji, se bo v prvi vrsti posvetil trženju in krepitvi blagovne znamke Alpina na diviziji šport in v maloprodaji, ki šteje več kot 100 prodajaln v Sloveniji in na trgih bivše Jugoslavije.

Bogataj, ki je doslej v Alpini vodil divizijo moda in ima bogate izkušnje iz čevljarske industrije, predvsem iz področij proizvodnje in oblikovanja, pa se bo kot direktor usmeril v optimizacijo proizvodnje Alpininih izdelkov, aktivno pa bo deloval tudi na področju prodaje modne obutve na tujih trgih.

"S povečanjem obsega prodajnih aktivnosti na obstoječih in novih trgih si v Alpini obetamo rast prodaje modne obutve tudi na račun novih kolekcij blagovnih znamk Peter Kozina in Peko," so poudarili.

Osterman prav tako vidi priložnosti za osvajanje novih izvoznih trgov v segmentu športne obutve, saj so Alpinini strokovnjaki v zadnjih sezonah razvili inovativne izdelke in nove linije športne obutve. Med njimi so posebej atraktivne lahka pohodna obutev, urbana obutev in nova generacija tekmovalnega čevlja za smučarski tek, ki je z inovativnimi karbonskimi deli in materiali znova korak pred svetovno konkurenco, so navedli.

Kot so še poudarili v Alpini, oba novoimenovana direktorja "verjameta v dobro sodelovanje z vsemi zaposlenimi in v dobro skupine Alpina, ki bo ob podpori lastnikov DUTB še naprej zasledovala zastavljene strateške cilje ter ohranjala pozitiven trend poslovanja v zadnjih letih".

Alpina je konec leta 2017 uspešno zaključila poslovno in finančno prestrukturiranje, potem ko je bila julija 2014 po soglasju bank upnic potrjena prisilna poravnava. Takrat je njena lastnica postala Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), v lastništvo je vstopila še Abanka, ki ima 13,12-odstotni lastniški delež.