c S
Ebay v tretjem četrtletju z manj čistega dobička 24.10.2019 08:27 New York, 24. oktobra (STA) - Spletna prodajalna Ebay je v tretjem četrtletju letošnjega leta zaslužila 57 odstotkov manj čistega dobička kot v enakem četrtletju lani in delnice so se v podaljšanem trgovanju po objavi rezultatov pocenile za 6,25 odstotka na 36,75 dolarja. Podjetje je razočaralo tudi z napovedjo rezultatov v četrtem četrtletju.

Ebay je na svoji platformi posredoval pri prodaji blaga v skupni vrednosti 21,7 milijarde dolarjev, kar je 4,4 odstotka manj kot v tretjem četrtletju lani.

V tretjem četrtletju letos je s tem dobil 2,65 milijarde dolarjev prihodkov, kar je enako kot v tretjem četrtletju lani.

Čisto dobiček je padel na 310 milijonov dolarjev oziroma 37 centov na delnico, dobiček brez enkratnih stroškov pa je nanesel 67 centov, kar je več kot lani in več od napovedi analitikov.

Ebay pričakuje, da bo v tekočem četrtletju imel med 2,77 do 2,82 milijarde dolarjev prihodkov, analitiki pa so v povprečju napovedovali 2,85 milijarde dolarjev. Prilagojenega dobička brez enkratnih stroškov naj bi bilo v tekočem četrtletju med 73 do 76 centov na delnico, kar je v skladu s pričakovanji.

Ebay se sooča s spori med vodstvom in aktivističnimi delničarji, kot sta sklada Elliot Management in Starboard Value, ki že več mesecev zahtevata, naj Ebay proda določene poslovne enote, med njimi preprodajo vstopnic StubHub in posle za male oglase.

Vodstvo podjetja teh ukrepov še ni sprejelo, se je pa poslovil glavni izvršni direktor Devin Wenig. Namesto njega podjetje začasno vodi glavni finančni direktor Scott Schenkel.