c S
Mariborski vodovod se je pohvalil z zadovoljstvom zaposlenih in uporabnikov 23.10.2019 08:49 Maribor, 23. oktobra (STA) - Vodstvo Mariborskega vodovoda z zadovoljstvom predstavlja rezultate najnovejše ankete, ki je pokazala zadovoljstvo tako zaposlenih v podjetju kot uporabnikov njihovih storitev. Kot so sporočili iz podjetja, večina uporabnikov meni, da je njihova voda kakovostna in po zmerni ceni.

"Ponosen sem, da so zaposleni zadovoljni. Najbolj s stalnostjo zaposlitve in z delovnim časom, sicer pa se je povprečna ocena zadovoljstva dvignila, in sicer s 3,8 v letu 2017 na 4,0. Največji porast zadovoljstva med zaposlenimi je z možnostjo napredovanja, s plačo in z vodstvom podjetja," je v torek na novinarski konferenci povedal direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač.

Rezultati anketnega vprašalnika, katerega podrobnosti niso znane, kažejo, da 61 odstotkov gospodinjskih in 59 odstotkov poslovnih uporabnikov meni, da je cena vode zmerna. 22 odstotkov tako prvih kot drugih pa je mnenja, da v občinah, kjer Mariborski vodovod izvaja javno službo oskrbe s pitno vodo, pijejo poceni vodo.

Skoraj polovica vprašanih je kakovost vode ocenila kot zelo dobro. Uporabniki so z najvišjo oceno ocenili prijaznost zaposlenih in nemoteno oskrbo z vodo. "Analiza ankete zadovoljstva kaže, da smo na pravi poti, da znamo prisluhniti in izboljšali bomo tudi tiste stvari, ki so bile v letošnjem letu ocenjene nekoliko nižje, a še vseeno zadovoljivo," je sklenil Burnač.

Ob tem je spomnil, da dobra dva odstotka prebivalcev Maribora še vedno ni preskrbljena s pitno vodo in da večina občin premalo vlaga v vodovodno infrastrukturo, kar lahko vpliva na bodoče zniževanje standarda oskrbe s pitno vodo.

Rezultate so v Mariborskem vodovodu predstavili tik pred četrtkovo skupščino podjetja, na kateri mariborska občina kot večinski lastnik predlaga predčasni odpoklic treh dosedanjih nadzornikov in imenovanje novih. Po poročanju časnika Večer je Burnač v strahu pred ponovnim imenovanjem Damijana Škrinjarja v nadzorni svet zlobiral pri županih manjših občin nasprotni predlog, da se namesto Škrinjarja v nadzorni svet imenuje Vita Kranerja.

Škrinjar je bil med letoma 2013 in 2016 že nadzornik v Mariborskem vodovodu, a je mandat končal predčasno. Ko je opozoril, da iz podjetja denar odteka neupravičeno in nezakonito, predvsem na račun bistveno večjih donacij in sponzorstev, kot je bilo predvideno z letnim planom, delo direktorja Burnača pa, da je škodljivo za to javno podjetje, je ekipa prejšnjega mariborskega župana Andreja Fištravca namesto Burnača zamenjala prav Škrinjarja, še piše Večer.

Ekipa novega župana Saše Arsenoviča je v zadnjih mesecih že predčasno zamenjala nadzornike v ostalih javnih podjetjih - Snaga, Nigrad, Marprom, Energetika in Javno podjetje za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči.