c S
Cene nafte po informacijah o povečanju ameriških zalog navzdol 23.10.2019 08:49 Singapur, 23. oktobra (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju znižale. Analitiki padec pripisujejo informacijam o povečanju ameriških zalog nafte. Rast rezerv je pokazatelj zmanjšanega povpraševanja ali prevelike ponudbe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavo v decembru je bilo treba v zgodnjem trgovanju odšteti 54,08 dolarja, kar je 40 centov manj kot ob koncu torkovega trgovanja. Za 27 centov so se pocenile tudi decembrske terminske pogodbe za nafto vrste brent, tako da so bile pri 59,43 dolarja.

Ameriški naftni inštitut API je v sredo objavil, da so se zaloge surove nafte v ZDA minuli teden povečale za 4,45 milijona sodov, kar bi lahko kazalo na šibkejše povpraševanje po črnem zlatu.

Danes bodo podatke o zalogah nafte objavile še ameriške oblasti, tudi ti bodo po napovedih analitikov pokazali na rast zalog. Uradne državne številke so ponavadi deležne še več pozornosti.