c S
P&G z rastjo četrtletnega dobička in prihodkov 22.10.2019 15:27 New York, 22. oktobra (STA) - Ameriški koncern Procter & Gamble (P&G), ki med drugim obvladuje znamki Tide in Old Spice, je v prvem četrtletju poslovnega leta 2020 zabeležil 3,6 milijarde dolarjev (3,2 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 12,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Prihodki so zrasli za 6,6 odstotka na 18 milijard dolarjev.

Podjetje, ki je prvo četrtletje poslovnega leta zaključilo s koncem septembra, rast prihodkov pripisuje dobri prodaji visokocenovnih proizvodov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Delnice podjetja so po objavi četrtletnega poslovnega poročila, v katerem je P&G izboljšal tudi napoved celoletnega poslovanja, v trgovanju pred uradnim odprtjem borze poskočile za 4,5 odstotka na 124,35 dolarja.

V koncernu načrtujejo, da se bodo prihodki od prodaje do konca poslovnega leta okrepili med tremi in petimi odstotki. Rast prodaje načrtujejo pri večini proizvodov, največjo pri prodaji izdelkov za nego in zdravje.