c S
Prevzem avtomobilskega dela ACH bo zaključen do konca leta 22.10.2019 14:43 Ljubljana, 22. oktobra (STA) - Prevzem slovenskih družb Autocommerce, Avto Triglav in AC-Mobil, ki sodijo pod okrilje ACH 2 in jih kupuje švicarska družba Emil Frey, bo uradno zaključen do konca letošnjega leta, so za STA povedali v družbi Autocommerce. Od novega lastnika pričakujejo dodatno spodbudo za razvoj poslovanja. Vrednosti posla ne razkrivajo.

Evropska komisija je prevzem družb odobrila v ponedeljek. Predlagani prevzem po ugotovitvah Bruslja ne povzroča pomislekov v zvezi s konkurenco glede na zmeren skupni tržni položaj podjetij, ki bo nastal s predlagano transakcijo, ter glede na navzočnost številnih drugih močnih konkurentov na slovenskem in hrvaškem trgu.

Podjetja Autocommerce, Avto Triglav in AC-Mobil sodijo pod okrilje ACH 2, ki je nastala ob delitvi premoženja lastnikov nekdanjega ACH. Ukvarjajo se s prodajo vozil na slovenskem trgu, podjetje Avto Triglav pa je v tem sektorju dejavno tudi na Hrvaškem.

Autocommerce je lani ustvaril 169 milijonov evrov prihodkov in slaba dva milijona evrov dobička, Avto Triglav 159 milijonov evrov prihodkov in prav tako slaba dva milijona evrov dobička, AC Mobil pa 23 milijonov evrov prihodkov in 600.000 evrov dobička.

Emil Frey je med drugim lastnik distributerskega podjetja Mercedes-Benza na Hrvaškem, v Srbiji in Črni gori. V Sloveniji je že navzoč, v lasti ima družbi P Automobil Import, ki je pri nas odgovorna za distribucijo vozil znamke Peugeot, ter C Automobil Import, ki skrbi za distribucijo citroenov.