c S
UBS zaradi trgovinskih napetosti in nizkih obresti z nižjim dobičkom 22.10.2019 14:09 Zürich, 22. oktobra (STA) - Švicarski bančni velikan UBS je v tretjem četrtletju zabeležil 1,05 milijarde dolarjev (940 milijonov evrov) čistega dobička, kar je 16 odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju. Padec v banki pripisujejo trgovinskim napetostim in nizkim obrestnim meram.

"Glede na razmere na trgu smo postregli s solidnimi rezultati," je ob objavi četrtletnega poslovnega poročila dejal izvršni direktor Sergio Ermotti.

Prihodki iz poslovanja so v tretjem četrtletju padli za 4,6 odstotka na 7,09 milijarde evrov, kar po poročanju francoske tiskovne agencije AFP predstavlja že četrti zaporedni padec.

UBS je v poročilu med drugim napovedal, da v zadnjem letošnjem četrtletju načrtuje za 100 milijonov dolarjev stroškov, ki bodo povezani s prestrukturiranjem njihove enote za investicije.

Kot Ermottija še povzema AFP, nameravajo v UBS še naprej zagotavljati dolgoročne koristi, je pa opozoril, da bodo rezultati odvisni od gospodarske klime. "Geopolitična trenja in trgovinske napetosti ob tem še naprej vplivajo na zaupanje investitorjev," je še opozoril.