c S
Znana bo letošnja slovenska gazela 22.10.2019 07:41 Ljubljana, 22. oktobra (STA) - Na nocojšnji slovesnosti v Cankarjevem domu v Ljubljani bodo razglasili prejemnike tradicionalnih nagrad slovenska gazela, ki jih družba Dnevnik podeljuje uspešnim slovenskim podjetjem. Zlato gazelo bodo izbrali izmed šestih regijskih zmagovalcev, nasledila pa bo lanskega zmagovalca, podjetje Mebor iz Železnikov.

Slavnostni govornik na današnji prireditvi bo predsednik vlade Marjan Šarec. Udeležili se je bodo med drugim tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ministrica za delo Ksenija Klampfer ter minister za izobraževanje Jernej Pikalo.

Na dogodku bodo med 18 nominiranimi podjetji najprej razglasili šest regijskih gazel, izmed teh šestih pa nato še prejemnike zlate, srebrne in bronaste gazele.

Za naziv gazele osrednje Slovenije se potegujejo Labena, MI Elektronika in Schwarzmann, primorsko-notranjske gazele Alpod, Pet Pak in VRC, za naziv dravsko-pomurske gazele pa Labelprofi in VIRS. Med finalisti v savinjsko-zasavski regiji so Dafra kontakt tehnologija, Linea Directa in Ski & Sea, v gorenjski regiji Agromehanika, Fine Culinar, Migi in Tinex, v dolenjski regiji pa Jomi Labels, Podgorje in Stilles.

Projekt poteka od leta 1991, nadgrajen s šestimi regijskimi in nacionalnim izborom pa je od leta 2001. Naziv zlate gazele je lani prejelo podjetje Mebor iz Železnikov, ki izdeluje stroje za razrez lesa in celovite avtomatizirane linije za razrez lesa. Srebrna gazela je šla v roke podjetju Intra Lighting iz Mirna, bronasta pa Roletarstvu Medle iz Novega mesta.