c S
Skupščina NLB povečala prejemke nadzornikom 21.10.2019 16:10 Ljubljana, 21. oktobra (STA) - Delničarji NLB, ki je približno leto dni v zasebni lasti, država pa je v njej ohranila kontrolni delež, so na današnji skupščini zvišali izplačila članom nadzornega sveta in njegovim komisijam. Na junijski skupščini so dvignili prejemke članom uprave, sedaj se je to kljub nasprotovanju države zgodilo še za nadzornike.

Na današnji skupščini je bilo zastopanega 70,71 odstotka kapitala, sklep je bil potrjen z 62,95 odstotka glasov. Proti je glasoval Slovenski državni holding. Mala delničarja družbi MP Naložbe in Facig sta na izglasovani sklep napovedala izpodbojno tožbo, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz NLB.

Medtem ko je nadzornik za lanskoletno delo skupaj s sejninami in povračilom stroškov prejel od 27.000 do 43.000 evrov bruto, bo odslej prejel 60.000 evrov bruto osnovnega plačila. Predsednik nadzornikov bo upravičen do dodatka v višini 25 odstotkov, njegov namestnik v višini 15 odstotkov. Vsi člani bodo upravičeni do povračila stroškov prevoza, dnevnic ipd.

Predlagana sprememba izhaja iz želje, da se stabilizira delo in sestava nadzornega sveta ter normalizira pogoje za opravljanje njegovih nalog, sta predlog obrazložila uprava in nadzorni svet. Iz tega razloga je skupščina sredi leta podprla tudi predlog po povečanju prejemkov upravi.