c S
Mavec prevzel vodenje Premogovnika Velenje 21.10.2019 11:29 Velenje, 21. oktobra (STA) - Novoimenovani direktor Premogovnika Velenje Marko Mavec je danes od svojega predhodnika Ludvika Goloba, ki je rudnik vodil od septembra leta 2014, prevzel vodenje družbe. Mavec je bil v premogovniku že zaposlen med letoma 1981-2004, zadnjih 15 let pa je bil direktor Inštituta za ekološke raziskave, sedaj imenovanega Eurofins Erico Slovenija.

Nadzorni svet Premogovnika Velenje je Mavca za štiriletni mandat na čelu družbe imenoval konec avgusta. Golob, ki ni kandidiral za nov mandat na mestu generalnega direktorja, še naprej ostaja zaposlen v podjetju.

Mavec je po izobrazbi magister rudarskih in geotehnoloških znanosti. Zadnjih 15 let je bil direktor Inštituta za ekološke raziskave oz. Eurofins Erico Slovenija. Kot so v družbi povedali ob imenovanju, ima novi direktor strokovna znanja na področju geotehnologije, rudarstva, geodezije, geomehanike, hidrogeologije, ekologije in okolja ter trajnostnega razvoja.

V vodstvu premogovnika sta poleg generalnega direktorja še direktorica Mojca Letnik, ki je mandat nastopila 1. decembra 2015, ter vodja proizvodno-tehničnega področja in glavni tehnični vodja Gregor Uranjek.