c S
Munich Re v četrtletju s 76 odstotkov višjim dobičkom 18.10.2019 18:54 Frankfurt, 18. oktobra (STA) - Nemška pozavarovalnica Munich Re je v tretjem četrtletju ustvarila 850 milijonov evrov čistega dobička, kar je 76 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. V pozavarovalnici dober poslovni rezultat pripisujejo uspešnemu nastopu na trgu. Posebej so zadovoljni s prihodki od investicij, na roko pa so jim šli tudi ugodni menjalni tečaji.

V Munich Re pričakujejo, da bodo presegli poslovne načrte za celotno letošnje leto, po katerih naj bi čisti dobiček dosegel 2,5 milijarde evrov. Optimistični so kljub pomembnim negotovostim na kapitalskih trgih, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Danes objavljene poslovne številke so sicer preleminarne. Bolj podrobno bodo razčlenjene v objavi, napovedani za 7. november.

Pozavarovalnica je leto 2018 sklenila s šestkrat višjim čistim dobičkom kot leto 2017; znašal je 2,3 milijarde evrov. Leto 2017 so sicer zaznamovale uničujoče naravne nesreče, ki so imele za posledico številne odškodninske zahtevke.