c S
Dars zavrnil pritožbo Gorenjske gradbene družbe na postopek izbire izvajalca za Karavanke 18.10.2019 21:33 Ljubljana, 18. oktobra (STA) - Dars je danes zavrnil pritožbo Gorenjske gradbene družbe na postopek izbire izvajalca za gradnjo druge cevi karavanškega predora in zadevo, kot so povedali za STA, že predal Državni revizijski komisiji. Na postopek se je pritožil tudi Kolektor CPG, po neuradnih informacijah pa so na Darsu zavrnili tudi njihovo pritožbo.

Dars je sredi prejšnjega meseca za izbor izvajalca druge cevi predora Karavanke povabil tri od petih ponudnikov. Pogajal se bo s turškim Cengizom, ki je oddal najnižjo ponudbo, vredno 99,6 milijona evrov, konzorcijem podjetij Kolektor CGP, Riko in turški Yapi Merkezi (121 milijonov evrov) ter konzorcijem podjetij Implenia Österreich, Implenia Švica in CGP Novo mesto (121,5 milijona evrov).

Zunaj boja za gradnjo predorske cevi sta tako ostala grški J&P Avax, ki je dela ocenil na 115 milijonov evrov, in Gorenjska gradbena družba s češkim Metrostavom s ponudbo v vrednosti 122,2 milijona evrov.

Dars je izvajalca gradnje druge cevi karavanškega predora sicer začel iskati že decembra 2017, a so pritožbe oddajo naročila močno zavlekle. S tem se je zamaknila tudi gradnja, katere začetek je bil predviden sredi lanskega leta. Medtem ko je gradnja avstrijske strani predora stekla že septembra lani, tako slovenska stran še nima izbranega izvajalca. Sama gradnja naj bi sicer trajala pet let.