c S
Ljubljanska javna podjetja še naprej z neenotnim poslovanjem 18.10.2019 13:53 Ljubljana, 18. oktobra (STA) - Družba javni holding Ljubljana je v prvi polovici leta ustvarila 294.343 evrov čistega dobička, so sporočili z ljubljanske občine. Pozitivno je poslovalo tudi povezano podjetje Energetika Ljubljana, ki je zabeležilo 1,3 milijona evrov dobička, v rdečem pa sta polletje zaključila Javno podjetje Voka Snaga in Ljubljanski potniški promet (LPP).

Letos ustanovljeno združeno podjetje JP Voka Snaga je v prvih šestih mesecih zabeležilo 655.991 izgube, LPP pa 748.071 evrov izgube.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na Mestni občini Ljubljana (Mol), bo celotna skupina po pričakovanjih leto zaključila s pozitivnim poslovnim izidom. V investicijskem delu družbe sledijo poslovnim načrtom in so v prvih šestih mesecih leta v investicijske projekte vložile 11,4 milijona evrov lastnih sredstev. Glavnina jih bo izvedena v drugi polovici leta, so izpostavili.

Poročilo o polletnem poslovanju Javnega holdinga Ljubljana in družb v skupini so na današnji skupščini sprejeli družbeniki holdinga. Imenovali so tudi člane nadzornega sveta holdinga za novo mandatno obdobje.

Po skupščini je zasedal tudi svet ustanoviteljev, na katerem so med drugim obravnavali in podprli predlog cenika družbe JP Voka Snaga za izvajanje posebne storitve odlaganja nekomunalnih odpadkov na odlagališču Barje za občine, ki niso (so)lastnice javne infrastrukture.

Člani sveta ustanoviteljev so se seznanili tudi s kreditnimi pogoji dolgoročne zadolžitve družbe Energetika Ljubljana za potrebe financiranja izgradnje plinsko-parne enote PPE-TOL ter s kreditnimi pogoji kratkoročne in dolgoročne zadolžitve družbe LPP.