c S
GIZ mesne industrije izpostavlja pomen kakovosti in porekla mesa 18.10.2019 13:28 Ljubljana, 18. oktobra (STA) - V GIZ Mesne industrije Slovenije so po odkritju prisotnosti nedovoljenega aditiva v mesnih pripravkih pri trgovcih izpostavili, da naj bosta glavno vodilo pri nakupu mesa kakovost in znano poreklo. "Proizvajalci namreč skrbno pazijo na ugled lastnih blagovnih znamk, ki so njihov največji kapital," so poudarili.

"Odločitev za nakup uveljavljenih blagovnih znamk nas dodatno varuje pred nezaželenim nakupom, saj je nadzor nad kakovostjo in postopki priprave mesa v večjih mesno predelovalnih obratih stalen," so dodali.

Izpostavili so še, da je inšpekcija uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin odkrila žveplov dioksid oz. žveplo v prahu v mesnih pripravkih, ki jih pripravljajo v trgovinah, in ne v mesnih pripravkih, ki jih trgovcem dobavljajo dobavitelji oz. proizvajalci mesa.

Uprava za varno hrano je prejšnji teden javno razkrila imena trgovin, v katerih so odkrili prisotnost nedovoljenega aditiva sulfita v mesnih pripravkih. Ker pa so bili nekateri izsledki iz junija, se je vnela tudi razprava o prepočasnem obveščanju potrošnikov.