c S
Hramec zadovoljen s potekom stečajnega postopka ajdovskega Primorja 18.10.2019 13:14 Ajdovščina, 18. oktobra (STA) - Stečajni postopek nad nekdanjim gradbenim velikanom Primorje iz Ajdovščine poteka uspešno, sodišče pa je potrdilo dveletno podaljšanje roka za dokončanje stečaja, je povedal stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec. Veliko premoženja podjetja v stečaju je že dobilo nove lastnike, nazadnje stavba v Kromberku, v kateri deluje Kolektor CPG.

"S potekom stečaja sem zadovoljen, prodaja premoženja poteka po zastavljenem načrtu in je v zadnji četrtini," je še dejal Hramec.

Stečajni postopek nad Primorjem naj bi bil po načrtu zaključen že letos, vendar je najprej upniški odbor, nato pa maja letos še Okrožno sodišče v Novi Gorici dalo soglasje za podaljšanje stečajnega postopka še v leti 2020 in 2021.

Prejšnji teden so na dražbi za nekaj več kot 1,5 milijona evrov prodali nepremičnino v Kromberku pri Novi Gorici. Kupila jo je družba K.Tivoli, in sicer za višjo ceno od izklicne. Za nakup se je na dražbi potegovala tudi Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB). K.Tivoli je sicer v 49-odstotni lasti Kolektor Kolinga, slednji pa je 100-odstotni lastnik Kolektorja CPG, ki že od vsega začetka deluje v sedaj odkupljeni stavbi.

Prodana nepremičnina obsega 12 pozidanih stavbnih zemljišč v Novi Gorici v skupni izmeri 8647 kvadratnih metrov, od katerih jih je deset predmet enega ali več najemnih razmerij, na treh pa so delavnice, ter sedem poslovnih prostorov skupne velikosti 915 kvadratnih metrov, od katerih le eden ni v najemnem razmerju. Premoženje je bilo naprodaj v paketu, v izklicno ceno pa je bilo vštete tudi nekaj pisarniške opreme.

Do zaključka stečajnega postopka Primorja bo naprodaj še nekaj nepremičnin, med njimi počitniško naselje na Cresu ter več zemljišč in nepremičnin v Slovenskem Primorju, Izoli, Kopru, Novi Gorici, Vrtojbi in Ajdovščini.

V stečajnem postopku je bilo prijavljenih za 700 milijonov evrov terjatev, priznanih in zapadlih jih je bilo nekaj manj kot 300 milijonov. Prednostne so bile terjatve delavcev, ki so bile že v celoti poplačane. Na podlagi končnega načrta prve splošne razdelitve je bilo izvedeno tudi desetodstotno poplačilo navadnih upnikov, v pripravi pa je še ena razdelitev, je še povedal Hramec.