c S
Na konferenci o zaposlovanju invalidov izpostavili pomen stabilnih pogojev poslovanja 17.10.2019 18:58 Ljubljana, 17. oktobra (STA) - V ospredju mednarodne konference o zaposlovanju invalidov, ki jo je danes v Ljubljani pripravil Zavod invalidskih podjetij Slovenije, so bili stabilni pogoji poslovanja. Invalidska podjetja so zaradi svoje zaposlitvene strukturne namreč izpostavljena večjim stroškom poslovanja, zaposleni invalidi pa so upravičeni do stabilnih delovnih razmer.

Konec lanskega leta je bilo vseh zaposlenih invalidov v Sloveniji 34.311, od tega na odprtem trgu 27.726, v invalidskih podjetjih 5911 in v zaposlitvenih centrih 674, so ob programu konference zapisali zavodu invalidskih podjetij.

V invalidskih podjetjih je struktura zaposlenih invalidov drugačna od strukture zaposlenih v rednih podjetjih. Zaposlujejo namreč tudi do 50 odstotkov več invalidov, zato so izpostavljena večjim stroškom poslovanja in tako upravičena do uporabe državnih pomoči. Te jim omogočajo pokrivanje zmanjšane delovne sposobnosti zaposlenih invalidov.

Ob tem v Zavodu invalidskih podjetij Slovenije izpostavljajo, da kljub ekonomskim olajšavam skozi davčne obveznosti vrnejo državi več kot 95 odstotkov državnih pomoči, ki jih ta prispeva za njihovo delovanje.

"Invalidska podjetja s svojo več desetletno uspešno prakso dokazujejo, da imajo nepogrešljivo vlogo na področju invalidskega varstva, a potrebujejo stabilne pogoje za svoje poslovanje in razvoj. V invalidskih podjetjih in zaposlitvenih centrih so invalidi zaposleni pod posebnimi pogoji povsem upravičeni do stabilnih delovnih in socialnih razmer, saj jim to omogoča kakovost vsakdanjega življenja in enakopravno vključevanje v družbeno okolje, invalidskim podjetjem pa dolgoročno načrtovanje poslovanja in zaposlovanja," so zapisali.

Zbrane je danes nagovoril tudi predsednik DZ Dejan Židan, ki ocenjuje, da se v Sloveniji zaposlovanju in vključevanju invalidov namenja veliko pozornosti. Uspehi so rezultat prizadevanj in sodelovanja med invalidi, strokovnimi delavci in delodajalci. "Kljub temu pa še vedno lahko opazimo ločnico med privilegiranimi in neprivilegiranimi skupinami na trgu dela. Prisotna je tudi stigmatizacija pri zaposlovanju invalidov," je opozoril.

Podatki po njegovih besedah kažejo, da je večina invalidov še vedno zaposlena v običajnem delovnem okolju, narašča tudi število delodajalcev, ki zaposlujejo invalide, vsi pa se ne morejo zaposliti na prostem trgu. "Če sledimo splošnemu razumevanju, da delodajalce vodi predvsem ekonomski vidik in konkurenčnost na trgu dela, je naloga države, da ohranja posebne oblike zaposlitve in nudi ustrezno podporo," je pozval.

Invalidska podjetja in zaposlitveni centri po Židanovi oceni dokazujejo svojo uspešno večdesetletno prakso, se pa tudi sama soočajo z izzivi razvoja trga dela v Sloveniji. Pozitivni rezultati, kot je dejal, zavezujejo k vzdrževanju uspešnih praks, a tudi k njihovemu nadgrajevanju in premiku naprej.